<< Terug naar blog

Wanneer mag je terug gaan zwemmen na je bevalling?

Geplaatst op 23 augustus 2019, in Blogposts

Wij adviseren je om pas terug te gaan zwemmen als het bloedverlies na je bevalling enkele dagen gestopt is. Dit is omdat er kans is op een infectie vanwege het wondoppervlak dat in je baarmoeder is ontstaan bij het loskomen van je placenta. Het bloedverlies betekent dat dit wondoppervlak nog niet volledig genezen is. Bloedverlies na je bevalling kan ongeveer tot 6 weken duren.

Over de auteur


Geschreven door: Evelyne Heyerick

Wie is Evelyne Heyerick? De weg om zelf kinderen te krijgen was niet gemakkelijk voor Evelyne en haar man. Het gevoel om voor de eerste keer zwanger te zijn was dan ook on-be-schrijfelijk voor haar! Zoveel jaartjes later telt Evelyne's gezin 4 schatten van kinderen. Het is dan ook door de weg om kinderen te krijgen, het zwanger zijn, de bevalling van haar eigen kinderen en de kraamperiode dat haar interesse naar vroedkunde is gegroeid. Vanuit dit gevoel is ze gestart met de opleiding tot vroedvrouw, daarnaast heeft ze heel wat ervaringen kunnen opdoen in verschillende ziekenhuizen en bij andere zelfstandige vroedvrouwen. Uiteindelijk heeft dit alles haar gebracht waar ze wilde staan. Namelijk, een eigen praktijk uitbouwen als zelfstandige vroedvrouw.